Страницы

воскресенье, 12 января 2020 г.

Обласний фестиваль «Діалоговий простір»

           На базі Ольгинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів 11 жовтня 2019 року відбувся обласний фестиваль «Діалоговий простір», що впроваджується завдяки програмі розвитку ООН з відновлення та розбудови миру й Української Федерації «Спорт заради майбутнього».            Захід підготували та провели викладачі Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, методисти управління освіти, сім’ї молоді та спорту Волноваської райдержадміністрації, педагогічні працівники, учні, батьки школи.
        Зі словами привітання до всіх присутніх звернувся завідувач відділу методичного забезпечення оздоровчої функції освіти та фізичної реабілітації Качан Олексій Анатолійович. Методист відділу координації методичної роботи та національного виховання УОСМС Волноваської РДА Борзенкова Сєвіндж Махірівна приєдналася до привітань й побажала всім гарного настрою та приємних вражень.
Після організаційної частини на учнів та вчителів чекало багато цікавого та захопливого. Усі учасники фестивалю об’єдналися в групи та подорожували за п’ятьома локаціями:
1.Оволодіння навичками з ненасильницької комунікації та вирішення конфліктів у закладах освіти.
2.Адаптовані й спеціалізовані вправи та ігрова діяльність для розвитку партнерства, підвищення рівня культури комунікації, згуртованості різних соціальних груп.
3.Оволодіння комплексом рухових активностей, ігор та естафет з використанням сучасного нестандартного обладнання, спрямованих на попередження та протидію булінгу, мобінгу, налагодження довірливих взаємовідносин і взаєморозуміння, взаємодопомоги та співробітництва в громаді.
4.Інтерактивні вправи щодо розвитку навичок ефективної комунікації та методів спілкування без агресії.
5.Діалог як один із дієвих методів виходу з конфлікту.Сьогодні як ніколи ці теми є актуальними в суспільстві. Не менш значущими залишаються питання патріотичного виховання підростаючого покоління, які завдяки цьому заходу теж були вдало реалізовані. Нині, відроджуючи до життя національні традиції, національний дух нашого народу, ми повинні виховувати свідомого громадянина і патріота нашої держави. Отже, дуже символічно, що цей захід, присвячений спорту, порозумінню та дружбі, відбувся напередодні свята Козацтва та Захисників України. Усі учасники цього масштабного заходу отримали багато гарних емоцій, весело виконували запропоновані їм завдання та отримали великий заряд позитивної енергії, якого вистачить на довгі два тижні осінніх канікул. 



















Комментариев нет:

Отправить комментарий